Veelgestelde vragen

Voor chauffeurs

Bekijk hier onder de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met jouw vestiging.

Hoe schrijf ik me in bij 24/7 drive?

We willen je graag persoonlijk ontmoeten! Wie ben je, wat zijn je passies, wat zoek je in je nieuwe baan en waar kunnen we je in een nieuwe baan blij mee maken? We vinden het belangrijk dat je met veel plezier naar je werk gaat. Daarom proberen we zoveel mogelijk over jou te weten te komen. 

Vul het open sollicitatieformulier in op onze website. We nemen vervolgens contact met je op om een afspraak in te plannen. Je kunt natuurlijk ook binnenlopen bij één van onze vestigingen.

Hoe werkt het fasensysteem voor uitzendkrachten? 

De rechtspositie van uitzendkrachten wordt uitgedrukt in een fasensysteem. Het gehanteerde systeem bestaat uit 3 verschillende fasen:

  • Fase A: heeft een lengte van 52 weken
  • Fase B: na 52 weken is 24/7 drive verplicht om de uitzendkracht een contract voor bepaalde tijd aan te bieden. In 3 jaar zijn dit maximaal 6 contracten
  • Fase C: contract voor onbepaalde tijd

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald 

Klik op onderstaande button om de betaaldata van 2024 te bekijken. Let op: op deze data wordt het salaris aan je overgemaakt. Afhankelijk van welke bank je hebt kan het zijn dat je salaris pas de volgende dag op je rekening staat.

Wanneer kan ik mijn jaaropgave verwachten? 

De digitale jaaropgaves worden op 1 februari verzonden. Je ontvangt je jaaropgave op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Heb je geen e-mailadres? Dan versturen we de jaaropgave per post.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Meld ziekte zo snel mogelijk telefonisch bij je contactpersoon van 24/7 drive én bij je opdrachtgever, minimaal 45 minuten voor aanvang van je werkzaamheden. Het is belangrijk dat je tijdens het ziekteverzuim altijd aanwezig en bereikbaar bent op het bij ons bekende adres en telefoonnummer. En vergeet niet jezelf weer beter te melden!

Bekijk voor meer informatie over ziekteverzuim het ziekteverzuimreglement in het document ‘Belangrijk om te weten’. Deze informatie krijg je als je start met werken bij 24/7 drive.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven? Bijvoorbeeld adres- of bankgegevens.

Wijzigingen in je persoonlijke gegevens (adres, wijziging achternaam bij huwelijk, wijziging rekeningnummer) kun je schriftelijk aan ons doorgeven. Stuur je wijziging naar info@247drive.nl. Of loop even binnen bij de vestiging waarvoor je werkt.

Hoe is mijn salaris opgebouwd en wat houd ik netto over? 

De CAO waar je werkgever bij aangesloten is, bepaalt deels je salaris. Bovenop je brutosalaris heb je bijvoorbeeld ook recht op toeslagen voor overwerk, onregelmatige uren, Adv-dagen, salarisverhogingen, onkostenvergoedingen en periodieken.

24/7 drive behandelt je op precies dezelfde manier als andere werknemers. Dat is wel zo eerlijk natuurlijk. Daarnaast heb je ook bij een uitzendovereenkomst recht op vakantiegeld. Dit is 8% van je brutosalaris. Deze vakantietoeslag berekenen we op basis van het aantal gewerkte dagen per jaar, inclusief eventuele feest- en vakantiedagen. Over je uitbetaalde overuren, reiskosten of overige onkostenvergoedingen bouw je geen vakantiegeld op.

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook?  

Je ontvangt je digitale loonstrook op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Heb je geen e-mailadres? Dan versturen we de loonstrook om de 4 weken per post. Digitale loonstroken ontvang je op vrijdag (met uitzondering van feestdagen). Ontvang je de loonstrook per post? Dan is het tijdstip van ontvangst afhankelijk van de postbezorging.

Hoe bouw ik vakantiedagen op en hoe kan ik die opnemen?  

Iedereen heeft recht op vakantie. Dat is bij een uitzendovereenkomst natuurlijk niet anders. 24/7 drive betaalt je gewoon door op erkende feestdagen. En in sommige gevallen kun je buitengewoon verlof opnemen. Je bouwt reserveringen op voor de doorbetaling op deze dagen. Op je loonstrook staat de hoogte van deze reserveringen vermeld.

Als je heel het jaar fulltime via 24/7 drive werkt, dan bouw je 25 verlofdagen per jaar op. Werk je niet fulltime dan bouw je een evenredig deel hiervan op. Naast reguliere verlofdagen bouw je via 24/7 drive op jaarbasis ook uren op voor één doorbetaalde dag aan zogenoemd ‘kort verzuim’, zoals dokters- en tandartsbezoeken.

Aanvragen verlof bij 24/7 drive

Je vraagt verlof aan bij jouw vestiging. Onze collega geeft het opgegeven verlof door aan de Servicedesk, zodat we je vakantie-uren correct kunnen verwerken. Wil je op verlof- of vakantiedagen je gereserveerde tegoeden laten uitbetalen? Geef dit verzoek dan door via de urenregistratie. 

Wanneer wordt mijn vakantiegeld uitbetaald?   

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 

Hoe is mijn pensioen geregeld?    

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


In Nederland krijgt iedereen een AOW-uitkering van de overheid als basispensioen. Daarnaast bouw je een aanvullend pensioen op. 24/7 drive heeft je aanvullend pensioen ondergebracht bij StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten). Deelname aan dit pensioen is verplicht voor iedereen die via 24/7 drive werkzaam is als uitzendkracht of gedetacheerde. StiPP kent 2 regelingen: de basisregeling en de plusregeling. Bekijk de website van StiPP voor meer informatie.

Voor werkgevers

Hier onder leest u de meest gestelde vragen door onze opdrachtgevers. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ik ben op zoek naar een chauffeur, wat nu?    

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Bent u als werkgever op zoek naar een chauffeur met rijbewijs C of CE? We helpen u graag bij de zoektocht naar uw nieuwe medewerker! Bij 24/7 drive werken chauffeurs met ieder hun eigen specialisme.

Denk onder andere aan:

  • Betonmixer chauffeurs
  • Chauffeurs winkeldistributie
  • Bakwagenchauffeurs
  • Trekker oplegger chauffeurs
  • Tankwagenchauffeurs
  • Etc.

Onze chauffeurs zijn fulltime of parttime beschikbaar. De ene chauffeur werkt graag binnen de landsgrenzen, de ander rijdt graag internationaal en vindt het niet erg om heel de week van huis te zijn. 

Meld uw vacature direct aan, stuur een e-mail naar info@247drive.nl of neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging

Hoe vraag ik een offerte aan?     

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Neem voor een offerte-aanvraag contact op met 24/7 drive. Dit kan per e-mail of of neem telefonisch contact op met de dichtstbijzijnde vestiging. We maken graag een afspraak om uw wensen en behoeften te bespreken. Vervolgens ontvangt u een op maat gemaakte offerte.

Hoe maakt 24/7 drive mijn werkgeverschap makkelijker?     

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


24/7 drive brengt werknemers en werkgevers in de transport- en logistieke wereld bij elkaar. We houden ons bezig met het werven, selecteren, opleiden en uitzenden van vakkundige medewerkers voor uw bedrijf. 24/7 drive neemt de werkgeversrisico’s voor u uit handen, doordat we wettelijk werkgever worden. Zo kunt u zorgeloos ondernemen. Als ondernemer plukt u de vruchten van samenwerken met 24/7 drive : u profiteert van deskundig advies en u beschikt over flexibele medewerkers, zonder dat u risico bij ziekte of verzuim loopt.

Graag maken we een afspraak om de flexibele behoefte van uw bedrijf in kaart te brengen.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?      

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


U vindt de algemene voorwaarden onder de pagina ‘downloads’ op onze website.

Hoe geef ik de gewerkte uren van een uitzendkracht door?       

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Werknemers of u zélf kunnen de gewerkte uren invullen in de digitale urenportal. Zo is het mogelijk om de uren te controleren en goed te keuren. Bespreek met uw contactpersoon op de vestiging welke werkwijze het beste bij uw wensen past. 

Hoe werkt het digitale urenportal?        

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Vraag via uw contactpersoon op de dichtstbijzijnde vestiging een inlogcode aan. U kunt de gewerkte uren van uitzendkrachten op verschillende manieren invullen. Vooraf bespreken we de wijze die uw voorkeur heeft. Een uitgebreide beschrijving van de werkwijze is beschikbaar via uw contactpersoon.

Wat kost het om via 24/7 drive een chauffeur in te schakelen?         

Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Je vakantiegeld wordt in de maand mei uitbetaald. 


Graag komen wij met u in contact om uw wensen en behoeften te bespreken. Na een kennismaking ontvangt u van ons een op maat gemaakt offerte.

Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daarom vragen we je, wanneer je niet tevreden bent, hierover contact met ons op te nemen. Bekijk hier onze klachtenregeling.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan per e-mail maar natuurlijk ook telefonisch.